Eseuri

Cine mă ajută?

Pentru că primăvara asta se încăpățânează să întârzie și eu am chef de nebunii, m-am gândit să particip la un concurs de poezie… sună destul de proaspăt – dulce – crud!

Știți, fiecare scriere a mea mă face să vă simt aproape… Deschid ferestre de suflet spre voi, trimit prin ele gânduri, sentimente, vise și ele bat la ușa sufletelor voastre. De multe ori le primiți înăuntru la o ceașcă de ceai cald, să tăifăsuiască cu gândurile, sentimentele și visele voastre. Dansează unele cu altele cochetând, înfloresc împreună, se simt exprimate, văzute, înțelese. Ale mele se întorc acasă mai frumoase, mai pline, uneori însoțite de unele dintre ale voastre trimise prin alte ferestre deschise. Jocul acesta îmi place nespus. Dacă aș scrie doar pentru mine, ca să-mi fac ordine în minte, nu mi-ar fi de-ajuns. Pentru mine e fascinant să văd că vibrați și vă deschideți, că sunteți atât de frumoși, de sensibili… de romantici („iaca, poznă, c-am scăpat-o!”)! Aveți nevoie de culoare, de vorbe spuse pe șleau, de sentimente lăsate să curgă. Să stați de vorbă cu voi, să vă ascultați și să vă iubiți. Iar eu sunt un pretext pentru toate astea. Și-mi place să fiu.

Am nevoie de un TOP 15 al poeziilor publicate pe blogul meu: www.astasunteu.ro (selectați în coloana din stânga categoria Poezii). Mă puteți ajuta? Dacă ați alege câteva, care vă sunt mai dragi (cinci de exemplu), ați fi mai obiectivi decât mine. Nu știu dacă să recurgem la criterii stilistice (să sune literar), afective (să emoționeze), cognitive (să aibă idei valoroase). Cred sincer că părerea voastră e mai aproape de adevăr decât orice altă evaluare. Poate nici miza concursului nu e cea declarată (publicare, debut literar). Pentru mine cred că primul scop e să mă răsfăț primind alte feedback-uri… primăvara asta și nevoia de iubire!

Doar dacă aveți timp și dacă chiar vă face plăcere…

Mulțumesc.

Standard

2 gânduri despre „Cine mă ajută?

 1. si chiar mi-a facut placere…

  le-am citit si iti scriu cateva titluri in ordinea in care le-am intalnit. fiecare m-a incantat intr-un fel sau altul, mi-ar fi greu sa fac o ierarhie.
  uite: Cenusiu, Vis cu pinguini, Borangic, Nuante de iubire, M-ai ranit, Extemporal, Simt ploaia…
  de cand te citesc, cea care m-a incantat si care mi-a ramas mai mult in minte ca un joc frumos a fost ,,Extemporal” 🙂
  mult succes si sa ne spui cand e concursul…

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s