Eseuri

De-a creația

Închide ochii și taci. Ascultă-ți liniștea sufletului, lăsând afară gândurile disperate de atâta ignorare, până vor obosi să te mai strige…

Cufundă-te alene pe sub piele. Respiră ușor, să nu te sperii tu cu tine. Pătrunde-ți pe sub mușchi, printre coaste, până în purpuriul inimii. Este un templu al iubirii în care viața bate solemn și atât de firesc, inventând fiecare clipă, pentru tine. Lipește-te de peretele interior al cordului neobosit și urmărește curgerea, fluxul fără sfârșit ce-l străbate. Fii martorul miracolului existenței tale.

Cine ești tu? Descoperă-ți corpul în detalii picante, stai de vorbă cu organele interne, află ce-ți mai bârfește mintea fără să pui botul, vezi ce-ți mai fac neuronii, ce hormoni îți tulbură sângele și ce arhitectură în permanentă automodelare ai în oase. Ești acest sistem anatomic din care se revarsă un univers energetic. Răspândești ceea ce simți în spațiul din jurul tău, impregnând cu emoțiile tale oameni și lucruri. Țeși in fiecare zi povestea propriei vieți, actor desăvârșit într-un rol mai mult sau mai puțin asumat.

Și în timp ce realizezi că te renaști odată cu fiecare secundă, în timp ce te lași asurzit de prezența fiecărei bătai a inimii, înțelegi cum ar fi să fii autorul acestei povești…

Să recapitulăm… cine ziceai că ești? Ai o casă, ai o nevastă, ai un job și o pisică… sau doar visezi să le ai? Ai copleșitor de mult sau frustrant de puțin? Degetul mare de la picior arată a televizor, ai nasul cârn și sufletul rebel? Ai vrea un păr mai des și-un aer de vedetă? Ai vrea o gură de vacanță și un strop de pasiune? Ți-ai presăra curaj și licurici în sânge? Hai, hotărăște: cum ai vrea să fii? Asumă-ți visul tainic. Creează-te în acord cu cele mai intime dorințe, permite-ți să fii autentic. Cum ar fi să alegi cum să fii? Inspiră puterea de a te crea așa cum ți-ar plăcea. Dar nu te juca de-a fantezia. Fă-o cu responsabilitate, respectându-ți nevoile și nu capriciile, resursele și nu ambițiile, provoacă-ți creșterea și nu te iluziona cu confortul inacțiunii sau cu plăcerea fără intenție.

Ce-ar fi să-l proiectezi pe cel ce vei fi mâine? Dă-i contur, insuflă-ți viață, dă-ți voie să fii! Ce anume ai vrea să experimentezi? Acordă-ți încrederea de a-ți inventa persoana care vei fi mâine! Adormi în febra creației de tine însuți, surprinde-te cu genialitatea propriilor alegeri. Trezește-te în dimineața conștientizării potențialului tău. Iubește-te atât cât să te asumi. Respiră a tine. Bucură-te de aromele tale. Încântă-te cu viață. Dă-ți sens.

Vei ști că ți-a reușit, după cât de bine te vei simți.

Nu poți aduce ploaia. Nu poți forța pe nimeni să se schimbe. Doar tu stai în puterea ta.

Dumnezeul tău fii!

Standard

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s