Pilule de reflectie

Legământ de cununie

Te iubesc și am nevoie de tine în viața mea. A experimenta împreună cu tine prezentul mă umple de bucurie, mă face să mă simt cumva rotund: ca și cum completarea cu tine mi-ar netezi toate asperitățile, mi-ar înlesni drumul, m-ar face să fiu în armonie cu universul.

Mi-e atât de plin și de clar acest sentiment încât voi putea oricând înțelege că iubești și că ai nevoie de altcineva în viața ta. Drept care întotdeauna îți voi respecta dreptul de a realege. Nu cred în constrângeri morale, religioase, emoționale, administrativ-financiare. Nu cred în general în constrângeri: nu te pot pune să faci ceea ce nu ești. „Trebuie” nu poate funcționa în iubire. Nu cred nici măcar în promisiuni, pentru simplul motiv că nicicând nu vei mai fi totuna cu ceea ce erai în momentul promisiunii.

Nu-ți cer decât adevăr: să mi te arăți mereu așa cum ești. Și nu contează pe cine, de ce sau cât de conștient vei fi de ceea ce vei alege altcândva, contează doar că eu voi respecta ființa care ești și realitatea ei din acel prezent. De-a pururi.

Standard

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s